Preporučujemo

 • Roman "Ulog"

  "Kockanje je kao živo blato. Što se više pomeraš sve brže i dublje toneš, i zato ne traži sreću u ma kom dobitku jer sreća se ne može dobiti, može se samo izgubiti." Dejan Stanković
  opširnije...

 • Patološko kockanje uzroci i posledice

  "Ova je knjiga napisana sa ciljem da bude korisna i razumljiva svima. Trudio sam se da reči budu jednostavne, te da bude jasna i razumljiva i najmlađim čitaocima. Dakle, moj cilj je bio da ova knjiga uđe u vaš dom, bude prijatelj svakom članu vaše porodice i da svako od vas pronađe nešto zanimljivo u vezi sa kockanjem kao patološkom pojavom." Dejan Stanković
  opširnije...

 • Roman "Zbogom kockanje"

  Izašla je nova knjiga Dejana Stankovica ``Zbogom kockanje``. Treća po redu knjiga koja obrađuje temu kockanja i kroz čiju radnju su opisane posledice neumerenog kockanja. Knjiga je napisana po istinitim pričama bivših kockara.
  opširnije...

 • Forum

  Uključite se u diskusije o problemima vezanima za patološkog kockanja, prevenciju patološkog kockanja, i pročitajte ispovesti ostalih članova foruma.
  opširnije...

Lečenje kockara

Naša edukacija zasnovana je na HERC metodi. Ovo je je nova jedinstvena metoda rešavanja zavisnosti od kockanja u svetu. Metoda je nastala uz pomoć stručnjaka koji se više godina bave bolestima zavisnosti, i rade sa zavisnicima svakodnevno. Metoda HERC predstavlja rezultat desetogodišnjeg rada sa osobama koje su zavisne od patološkog kockanja-odnosno poremećaja impulsa i članovima njihovih porodica. Jedinstven program nastao je na osnovu ličnog iskustva, koje predstavlja pravo znanje o problemu, najmodernijih znanja iz oblasti psihologije i razvoja ličnosti, dugogodišnjeg rada u ovoj oblasti i istraživanja o problemu kockanja. Ni jedan psiholog ne može razumeti problem kockanja jel nema lično iskustvo, a na fakultetu se ne uči kako pomoći nekome ko ima problem sa kockanjem. Svako lično iskustvo o nekom problemu je dragoceno, i predstavlja pravo znanje o tom problemu. U svetu se sve veći značaj pridaje ovom znanju, zato što osoba koja je sama prošla kroz situacije kroz koje vi prolazite najbolje može da vas shvati i da vam pravi savet koji vam može pomoći da taj problem rešite. Zato su naši rezultati najbolji i zato svi oni su koji prihvatili edukacju HERC rešili su svoj problem sa kockanjem.

Program sprovodi tim stručnjaka u Novom Sadu uz saradnju sa priznatim i sertifikovanim psihoterapeutima iz Londona ( online na Srpskom ili engleskom jeziku).

HERC program lečenja patoloških kockara – odvikavanje ili rešavanje problema zavisnosti od kockanja se zasniva na izgradnji mehanizama odbrane pomoću kojih se pobeđuje i kontroliše jaka želja za kockanjem. Osnovni deo Programa zasnovan je na knjigama Ulog, Patološko kockanje-uzroci i posledice i Zbogom kockanje autora Dejana Stankovića koje su napisane na osnovu ličnog iskustva i na direktan, životni način prilaze kockanju iz različitih uglova.
U okviru Programa učestvuje tim psihologa koji rade na osnaživanju ličnih i zdravih kapaciteta, emocionalne pismenosti, asertivnosti, i izgradnji ostalih veština kroz razne vidove psiho-edukacija prateći najsavremenije i moderne trendove, saznanja i dostignuća iz oblasti psihologije. Terapije su individualne i prilagođene svakom klijentu.
Diskrecija je zagarantovana.
Dužina Programa kao i sam model zavise od dubine problema a određuju se na konsultacijama i na osnovu rezultata psihološkog testiranja.


HERC Tim psihologa

Lečenje kockara pre svega podrazumeva pravu dijagnozu. Mnogi će vam reći da je zavisnost od kockanja najteži oblik zavisnosti i da se teško i dugotrajno leči. To je donekle tačno i zaista je zavisnost od kockanja u nekim slučajevima gora od heroinske zavisnosti. Postoji način da se čovek izleči i živi normalno ako reši da prestane sa kockanjem.

Mnogi će vam reći nemojte da se kockate, nije to dobro, ali vi to i sami znate. Zabranjivaće vam da imate novac, da izlazite iz kuće, neće vas podržavati u nameri da prestanete, jer su vam sto puta pružili šansu koju vi niste iskoristili. I sve tako u krug tražiće te pomoć tamo gde vam niko ne može pomoći. Porodica i pored najbolje želje reaguje emotivno, nema iskustva sa problemom. Mnogi stručnjaci ne mogu da shvate sam problem jer nikada nisu imali dodira sa kockom.

Mi vam nudimo jedinstveno rešenje, koje je i brzo i efikasno. Uz našu pomoć i vašu odluku, imate zaista pravi način da prestanete sa kockanjem.

Lečenje kockara je proces, osnovno što je neophodno je minimum saradnje na početku edukacije. Kada osoba shvati da je sve to što uči dobro za nju i porodicu, sama će se više potruditi i raditi na sebi.

Za efikasno lečenje zavisnosti od kockanja-edukaciju po metodi HERC kontaktirajte nas na telefon 0653342321

© Herc Time 2013. Sva prava zadržana. Design by Nenad Gal powered by Fluid 960 Grid System